Κοιτάξτε γύρω σας και απολαύστε!

Στην καρδιά της τουριστικής περιοχής των Χανίων, το Althea Village αποτελεί ένα σταυροδρόμι που οδηγεί σε μερικές από τις καλύτερες και πιο βραβευμένες παραλίες της Κρήτης! Απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, που παρουσιάζουν αρχαιολογικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον, βρίσκονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις μας.
Η πόλη των Χανίων προσφέρεται επίσης για υπέροχες βόλτες και για ένα ταξίδι στις γεύσεις, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό. Η ίδια η πόλη αφηγείται τη δική της ιστορία, με αφετηρία πολλούς αιώνες πίσω, αποδεικνύοντας πώς αυτό το κράμα πολιτισμών διαφορετικής καταγωγής μπορεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά όμορφο, νοσταλγικό και ταυτόχρονα μοντέρνο.

Ευρύτερη περιοχή

Οι Άγιοι Απόστολοι Χανίων είναι ένα διάσημο παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 3,5 χλμ. από το κέντρο των Χανίων και έχει τέσσερις βραβευμένες παραλίες με “Γαλάζια Σημαία”, δίνοντας πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες της περιοχής. Το όνομα προέρχεται από την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, η οποία είναι κτισμένη στο λόφο της περιοχής και αποτελεί ένα υπέροχο σημείο στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ατέλειωτο βαθύ μπλε της θάλασσας και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Η περιοχή έχει πλούσια βλάστηση, ενώ μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα σε πάρκα γεμάτα πεύκα και ευκαλύπτους. Οι τρεις χερσόνησοι της περιοχής δημιουργούν τέσσερα αμμώδη κολπάκια με κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για οικογένειες, αφού είναι ιδιαίτερα ασφαλή για τα παιδιά. Οι παραλίες αυτές είναι πλήρως οργανωμένες και φυσικά παρέχουν υπηρεσίες ναυαγοσώστη.

Το παλιό ενετικό λιμάνι
των Χανίων

Το κέντρο της πόλης των Χανίων με το μαγευτικό παλιό ενετικό λιμάνι βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 3,5 χλμ. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε μια μεγάλη βόλτα στα πολλά γραφικά σοκάκια της, ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης και νιώστε το μυστήριο και την μαγευτική αύρα που ξετυλίγει μια ιστορία πάνω από τέσσερις αιώνες. Το ηλιοβασίλεμα στον διάσημο φάρο, τα αμέτρητα μικρά καταστήματα δώρων, τα καταπληκτικά καφέ και οι ταβέρνες συνθέτουν μια εικόνα που θα σας μείνει αξέχαστη.